Czarzasty: Nikt mi nie powie, że walka z łobuzami, złodziejami i politycznymi bandytami jest nieprzyzwoita

10 maja wyborów nie będzie. Jeżeli ktoś mówi, iż nieprzyzwoite jest bycie aktywnym w trakcie wyborów, to ja pragnę powiedzieć, że nieprzyzwoite jest to, że bandyta zabiera Ci majątek a Ty nie reagujesz. Jak złodziej okrada Twój dom lub mieszkanie, to nieprzyzwoitym jest niereagować. Jak bandyci opluwają kobiety i zabierają im prawa obywatelskie, rozwalają sądy to mówisz to nieprzyzwoite czy z tym walczysz? Nieprzyzwoite jest niereagowanie na całe to świństwo, które się dzieje. Nieprzyzwoite jest mówić: nie bierz w walce z tym udziału.

Czy przez najbliższe 5 lat będziemy się zastanawiali czy to dobrze, że daliśmy wygrać Andrzejowi Dudzie, czy też źle; czy postępowaliśmy moralnie, czy też nie? Mała frekwencja to zwycięstwo Dudy. Wy się będziecie opisywać dobro i zło a my będziemy siedzieć w więzieniu.

Fajnie się nad tym zastanawiać z Brukseli, czy też ze Strasburga między krewetką a mułem. Nie potrzebujemy moralizatorów, my chcemy walczyć! Nikt nie będzie rozkminiał „Zbrodni i kary” Dostojewskiego, w czasie gdy bandyci przejmują nasz kraj. Najpierw D. Tusk podejmuje decyzję że nie będzie startował bo wie że przegra a potem między jedną a drugą butelką wina poucza tych którzy nie boją się walczyć? Walka to jest cecha Lewicy, stoimy tu razem i razem będziemy walczyć przeciwko temu co zagraża naszemu krajowi. Nikt mi nie powie, że walka z łobuzami, złodziejami i politycznymi bandytami jest nieprzyzwoita. Dziękujemy wszystkim byłym za przeszłość .Zrobiliście kawał fantastycznej roboty. Ale dziś to my podejmujemy decyzje i bierzemy za nie odpowiedzialność. Nie wystarczy łajdactwa potępić. Trzeba z nim walczyć.

Włodzimierz Czarzasty, wicemarszałek Sejmu
Warszawa, 1 maja 2020 r.